På tisdagsmorgonen drabbades Bryssel av flera spräningsattentat. Ett klipp började då cirkulera på Twitter som påstods föreställa en explosion på flygplatsen Zaventem. Klippet kom urprungligen från sajten Liveleaks och spreds vidare i SVT:s livesändning, rapporterar Metros Viralgranskaren

I själva verket visar klippet explosionen på Domodedovo-flygplatsen i Moskva år 2011. SVT uppmärksammades på felaktigheten och slutade veva sekvensen.

"Filmen skickades till oss som en del av en livefeed från Bryssel så vi kunde inte stoppa den i tid. Men vi har tagit bort den, beklagar att den sändes ut och har på svtnyheter.se, i SoMe, svt2 och i liveflödet meddelat att den är falsk. Vi fortsätter att rapportera hela dagen och jag rekommenderar extrasändningen på svt2 mellan 20-21 ikväll för sammanfattning och analys av händelserna i Bryssel" skriver kommunikationsdirektören Sabina Rasiwala om det inträffade.

Här nedan är det gamla ryska klippet från 2011: