Dela sidan:

”Hustru Lena och jag trodde nog att debattklimatet hade blivit lite mer tolerant, men vi bedrog oss.”

Så skriver Ulf Adelsohn i inledningen av en debattartikel i Expressen. Han vill i texten göra det tydligt att Lena Adelsohn Liljeroth gick in på främlingsfientliga Avpixlat för att se hur de behandlade nyheter om våldsbrott, och berättade det för att belysa att sajten bara publicerade namn om de klingade ”utländskt”.

LÄS MER: Lena Adelsohn Liljeroth: Medierna förtiger fakta om invandringen

LÄS MER: Ulf Adelsohn spred felaktighet i direktsändning

Han kritiserar även en debatt i Studie Ett i P1 där de båda deltog, och dit man även bjudit in en gästprofessor på JMK (journalistutbildningen)

"Talande nog grundaren och partiledare i maoistiska norska Arbeidernas Kommunistparti, vilket dock inte nämndes. Sådana källor behöver ju inte ifrågasättas i vårt land.”

Han berättar även att de fått sympatiyttringar från bekanta i Moderaterna – men att flera inte vågat träda fram till deras försvar med risk för repressalier och avslutar:

”Sådan är debatten i vårt land. Så är det med yttrandefriheten. Och de som ryar högst om odemokratiska krafter är de som själva är de främsta att vilja tysta och censurera. Quo vadis Sverige?”Dela sidan: