– Jag är imponerad över hur familjeföretaget Specsavers har blivit en av Sveriges största optikkedjor. Jag ser verkligen fram emot att fortsätta arbetet med att vidareutveckla varumärkets position med prisvärd ögonvård i kombination med den senaste tekniken, hög kvalitet och service på svenska marknaden, säger Ingela Schönning i ett uttalande.

Ingela Schönning är etablerad i pr- och kommunikationsbranschen. Hon har tidigare bland annat jobbat på Telia och Stena Line, och senast var hon kommunikationschef på Resia Travel Group. I sin nya tjänst kommer Ingela Schönning ansvara för pr och extern kommunikation på Specsavers Sverige.

– Vi är väldigt glada att Ingela blir vår nya kollega. Med sin gedigna bakgrund och mångåriga erfarenhet kommer hon bidra till att lyfta vår kommunikation och däribland förmedla vikten av regelbundna synundersökningar och lansera våra moderiktiga kollektioner för ett plånboksvänligt pris, säger Marita Bertilson, Sverigechef på Specsavers.