”Vilken kandidat är mest lik en seriemördare?” Det är en av frågeställningarna i den nya programserien som leds av Henrik Torehammar som också gör podden ”Det politiska spelet” och Nivette Dawod, vars omplacering till resebilagan på Aftonbladet hösten 2014 gav upphov till stora protester bland kollegorna, innan hon fick fast tjänst som utrikesreporter på tidningen, och nu alltså även gör webb-tv.

LÄS MER: Omplacerades – riskerar nu att bli av med Aftonbladet-jobbet

LÄS MER: Nivette Dawod till Aftonbladets utrikesredaktion

Det nya programmet ska enligt Aftonbladet vara rappt, roligt och pedagogiskt och rikta sig mot människor som är intresserade av amerikansk politik.

Henrik Torehammar säger till tidningen att till och med de som inte bryr sig kommer att titta på programmet ändå.

– För att svenska folket inte kan få nog av amerikansk politik. Dels för att det spelar roll vem som sitter med fingret på kärnvapenknappen, men också för att detta är den galnaste presidentkampanjen någonsin.

Tanken med ”USA!USA!USA” är att hålla bevakningen igång även nu när valprocesser går in i ett lugnare skede, menar Martin Ekelund, t f nyhetschef Aftonbladet TV.

– Henrik och Nivette är kunniga, pedagogiska och på gränsen till besatta av USA-valet. Att de ska göra ett program om det känns helt naturligt, säger han till Aftonbladet.