Dela sidan:

För att uppmärksamma Equal Pay Day som äger rum i USA i dag, har man gjort verklighet av statistiken kring skillnaderna i löner bland kvinnor och män – nämligen bakat riktiga tårtor utifrån tårtdiagram för att påvisa lönegapen. I det här fallet är det siffror från Rumänien man ordagrant får äta upp, då landet hör till de lägst rankade länderna i Europa när det kommer till jämställda löner.

Det är bagerikedjan Paul som serverar tårtorna, och kampanjen har de tagit fram tillsammans med byrån McCann, skriver Adweek. Bland tårtorna finns bland annat tårtan "Extremely Rich Cake" som visar statistik på att endast en person av de 25 rikaste i Rumänien är kvinna.

Fem procent av intäkterna går till organisationen Filia Foundation som jobbar för jämställdhet mellan könen. Statistik har kanske aldrig varit tydligare än så här, eller vad tycker ni? Kolla bilderna från kampanjen nertill.Dela sidan: