Dela sidan:

Det var år 2014 som Bonnier förvärvade en fjärdedel av aktierna i jämförelsetjänsten och försäkringsmäklaren Insplanet. Mediekoncernen hade då också en option på att köpa ytterligare 62 procent och därmed ta en klar ägarmajoritet – men nu avstår de alltså från affären. 

"Det existerande samarbete som finns mellan Bonnier och Insplanet påverkas inte av Bonniers beslut att avstå utnyttjandet av optionerna. Bolagen har ett antal pågående samarbeten som sker på affärsmässiga grunder och den ömsesidiga ambitionen är att fortsätta att utveckla dessa ytterligare" skriver Bonnier AB i ett pressmeddelande. 

Enligt optionen skulle de ha fått ta över aktierna till en lösenkurs om 15 kronor per aktie. Beskedet att affären uteblir har gjort att Insplanets aktie backade med 22 procent under måndagsmorgonen. 

Henrik Stangel, som nyligen lämnade Bonnier News, sitter kvar som styrelseordförande i Insplanet. Dela sidan: