Dela sidan:

Oatly och Forsman & Bodenfors har tidigare prisats för sin förpackningsdesign, exempelvis i fjol då de fick ett Guldägg i kategorin Design. Samma år vann de också ett guld- och ett bronslejon i Cannes.

Nu fortsätter framgångarna. John Schoolcraft får priset för texterna "The ramblings of a mad man".

Motiveringen lyder:
Några inleddes med stora ord om företagskultur och klimatansvar, andra med stavfel och svordomar. Någon ville sälja en gammal cykel och ett par ville inget alls. Årets bästa reklamtexter var en yvig skara. Konsekvent inkonsekventa men med en omisskännlig tonalitet och ett tilltal så sympatiskt, personligt och uppriktigt att kylskåpskalla tetror plötsligt kändes varma. För ett dussin texter som var allt annat än mellanmjölk – årets Guldskrift tilldelas John Schoolcraft. Grattis och välkommen till Guldskriftsakademien.Dela sidan: