Dela sidan:

Titanpriset delas ut till nyskapande och innovativ kommunikation som inspirerar människor både i och utanför branschen. Som har brutit konventioner och skapat nya förutsättningar för hur företag och organisationer kan agera i samhället.

I år tar alltså Somalia Bandy hem priset. När laget bildades hade ingen av spelarna någonsin stått på ett par skridskor. Ett halvår senare blev laget med sin bas i Borlänge det första afrikanska landslaget som deltagit i världsmästerskapet i bandy. Filmen "Trevligt folk" dokumenterade resan. Den initierades av tv-profilerna Filip & Fredrik och blev en stor succé som träffade svenska folket rakt i hjärtat.

Motiveringen lyder:
I en tid då kommunikation alltmer handlar om algoritmer och automatisering, visar årets Titanpristagare vilket kraft som finns i det mänskliga mötet. Det är en berättelse om kreativitet. Om en dröm som blir verklighet, förändrar en stad och inspirerar en hel värld. Integrationen har kallats vår tids svåraste fråga – men frågan är om det är så svårt egentligen? För om det går att lära sig åka skridskor, börja spela bandy, starta ett landslag och åka till VM på mindre än ett halvår, är inget längre omöjligt. 2016 års Titanpris tilldelas Somalia Bandy.

Pristagarna utses av Sveriges Kommunikationsbyråers styrelse.Dela sidan: