Dela sidan:

Volvo Cars film "Vintersaga" är en drygt fyra minuter lång hyllning till den svenska vintern. I filmen figurerar kändisar som Jason "Timbuktu" Diakté, Emma Green och Börje Salming. Musiken är en specialskriven version av Ted Ströms låt "Vintersaga" signerad Amanda Bergman och Oskar Linnros.

Det karga uttrycket i Vintersaga fick ett varmt mottagande i branschen när den släpptes för drygt ett år sedan. Nu belönas den också med ett Guldägg för bästa film.

"Sverige är vidrigt. Det är mörkt, det är kallt, det är grått och det är trist. Det är på fullt allvar en förolämpning att bara gå ut genom dörren i nio månader av tolv. Men mitt i allt detta mörker och vemod finns det tydligen en idé. En idé som är så stark och så vacker att den tränger undan allt annat och lämnar en med en bisarr känsla av värme. Och stolthet. Tack för inget, Sverige. Tack för allt, Volvo" skriver juryn i sin hyllning.

Byrån som ligger bakom är alltså Forsman & Bodenfors och regissör är Gustav Johansson på New Land.

Tre Silverägg delas ut i Film. F&B tar även hem ett av dessa med "Äntligen torsdag!" för IQ. De två andra silvermedaljerna går båda till TBWA och kampanjerna "Glöm inte adressändra" (Svensk Adressändring) och "Missa inget viktigt" (Canal Digital).

Se vinnarfilmerna här:Dela sidan: