Dela sidan:

Pär Roosvalls avhopp kom från Bonnier News kom samma dag som dåvarande vd Gunilla Herliz avgick. Nu meddelar styrelsen på FPG Media att han förvärvar 10 procent av bolaget.
– Fokus är för mig en unik kvalitetsprodukt på den svenska mediemarknaden, med stor potential att utvecklas. Jag ser fram emot ett aktivt styrelsearbete, där jag hoppas att kunna använda mina erfarenheter inom media, förändringsarbete och digital transformation, säger Pär Roosvall i en kommentar.

LÄS MER: Pär Roosvall lämnar Bonnier

FPG Media ägs bland annat av Tagehus Holding AB till 19 procent, Johan Björkmans allmännyttiga stiftelse, 19 procent och Nordstjernan kultur och media AB till 43 procent.

– Jag ser det här som ett viktigt led i förändringsarbetet med Fokus. Pär kommer att kunna bidra med viktiga kunskaper när tidningen ska utvecklas både på papper och digitalt. Jag är övertygad om att Fokus chanser att bli en framgångsrik tidning, även ekonomiskt, ökar betydligt med Pär i styrelsen och som delägare, säger Viveca Axelsson Johnson, styrelseordförande i FPG Media.Dela sidan: