Dela sidan:

Kvinnan på bilden heter Tess Asplund och bilden har tagits av David Lagerlöf för Expo. I skrivande stund har bilden gillats över 20 000 gånger på Facebook och har väckt stor uppmärksamhet i media – så väl i Sverige som i utlandet. Många pratar om att den kommer utses till Årets bild.

 

Nyheten har spritt sig längre och bland annat Daily Mail rapporterar om bilden. Även deras artikel delas flitigt internationellt.

 

Vissa hävdar däremot att bilden skulle vara iscensatt och att Tess Asplund och fotografen David Lagerlöf känner varandra sedan tidigare, men de uppgifterna avfärdar Tess Asplund när SVT frågade om det.

– Nej, absolut inte. Jag visste inte ens vad han hette när han kontaktade mig. Expo mejlade mig i går kväll och berättade att de skulle lägga upp bilden, säger Tess Asplund till SVT.

Bilden har även jämförts med den ikoniska bilden från 1985, “Kvinnan med handväskan”, tagen av Hans Runesson. På bilden slår en kvinna en demonstrant från Nordiska rikspartiet med sin handväska.Dela sidan: