Dela sidan:

Postproduktionsbolaget The Line bildar det första servicebolaget för film- och tv-produktion på Gotland. Det gör de tillsammans med det gotländska företaget Location Gotland som drivs av Olivia Munck. Bolaget kommer erbjuda production service för inspelningar av reklam- och långfilmer, tv-inspelningar och stillbildsfotograferingar.

Tillsammans kommer de två bolagen bilda The Line Gotland, och med en bas både i Stockholm och Gotland hoppas man kunna förse de svenska och internationella kunderna med flexibla lösningar.

– Gotland erbjuder unika miljöer och fantastiska förutsättningar för film- och stillbildsproduktion. Tillsammans med det engagemang som finns på ön och i kombination med The Lines lite större produktionskapacitet och kontaktnät har vi en stabil grund till att erbjuda en fullskalig location- och production service, säger Olivia Munck, ägare av Location Gotland som nu blir delägare i The Line Gotland, i ett uttalande.

Planen är att starta upp ett kontor för postproduktion i Visby under våren 2017.

– Det finns ett enormt intresse, framförallt utomlands, för att filma på Gotland. Fram tills nu har det dock saknats ett lokalt förankrat fullservicebolag vilket krävs för att attrahera större produktioner. Så vi är väldigt glada över denna satsning, säger Mia Uddgren, filmkommissionär på Filmregion Stockholm-Mälardalen.Dela sidan: