Dela sidan:

Nyligen berättade Resumé att scouter hjälper en mördare att släpa ett lik genom skogen i Canal Digitals senaste reklamfilm i kampanjen ”Att se på tv är viktigare än man tror”, eftersom bristen på tv-tittande gjort att barnen och deras ledare inte förstår att de mött en mördare och att det är ett lik de släpar på.

Nu får reklamfilmen kritik från Scouterna. Dels för att den förlöjligar barn och unga som engagerar sig i organisationen – men också för att Canal Digital inte kontaktat Scouterna och frågat om det är okej att varumärket används.
– Man använder Scouterna för att förbättra sin egen position. Det här borde marknadsdirektören på Canal Digital veta att de ska kolla med oss först. Man använder sig av en organisation som inte vill vara med i det här sammanhanget. De skulle ha ställt frågan – och jag hade svarat nej, säger Scouternas kommunikationschef Caroline Thunved till Resumé.

– Jag har jobbat i tre år med att förtydliga bilden av vad scouter är i dag. Varje bakslag med nidbilder som denna slår hårt mot oss. Det här handlar dessutom om vuxna människor som förlöjligar unga och barn och det är inte okej. En massa scouter har reagerat på filmen, fortsätter hon.  

Enligt Caroline Thunved är Scouterna varumärkesskyddat över hela världen, och det faktum att man inte använder de svenska scoutdräkterna ska enligt henne sakna betydelse. Hon har under helgen sökt bland andra marknadsdirektör Lars Jungherth på Canal Digital och Per Olholt på TBWA som tagit fram filmen, men utan att få kontakt.
– Jag är intresserad av att höra deras åsikt innan vi går vidare. Förhoppningsvis backar man filmen, säger hon.

Kan det bli att ni går vidare rättsligt?
– Jag vill ha ett samtal med dem, så får vi se.

Resumé har sökt Lars Jungherth. Per Olholt på TBWA har bett att få återkomma med en kommentar. 

Se reklamfilmen ifråga nedan. Dela sidan: