Dela sidan:

För nästan exakt ett år sedan berättade Resumé att Spotify skulle bredda sitt erbjudande från bara musik till podcasts och rörligt material. Man inledde samarbeten med BBC, ESPN, Vice, Comedy Centraly och TED, och i Sverige skrev man avtal med Sveriges Radio, SBS Discovery, Aftonbladet och Expressen.

Nu ska den svenska musiktjänsten även producera egna serier med bland andra skådespelaren Tim Robbins och Def Jam Records grundare Russel Simmons, skriver Bloomberg. Varje del kommer att vara omkring 5–15 minuter långa och finnas tillgängliga i USA, Storbritannien, Tyskland och Sverige – och ska handla om att förmedla berättelsen bakom musiken.

– Musik kommer alltid att vara det viktigaste, men vår publik gillar oss och vill ha mer av oss, säger Tom Calderone i samband med en dragning på Spotifys kontor i New York, enligt Bloomberg.

Bland annat lanserar man tv-serien ”Landmark” som handlar om betydelsefulla musikhistoriska ögonblick – exempelvis Beach Booys album ”Pet Sounds”. Animerade serien "Drawn & Recorded" kommer att handla om ögonblick i stora artisters liv – till exempel Elvis Presley och Blind Willie Johnson. Dela sidan: