Dela sidan:

Det nya priset introducerades när Stora Journalistprisets jury samlades under tisdagen på Bonniers Nedre Manilla. Personen som mottar priset kan till exempel vara en journalist som intervjuar med en unik ton, en krönikör som skapar debatt eller en podcast som gjort avtryck.

– Det är rätt tillfälle att införa en ny kategori när Stora Journalistpriset 50-års jubilerar. Med Årets Röst utvecklas och breddas Sveriges finaste journalistpris. Nu får juryn en chans att belöna unika röster. Bara det är skickligt utförd journalistik, säger Stefan Mehr, juryns verkställande ledamot, i en kommentar.

Övriga kategorier är som tidigare Årets Avslöjande, Årets Berättare, Årets Förnyare och Lukas Bonniers Stora Journalistpris. Prissumman är 100 000 kronor i alla fem.

Vid jurymötet i går presenterades tre nya medlemmar. Dessa är: Sîlan Diljen, redaktionschef och ansvarig utgivare för P3 Stockholm på Sveriges Radio, Mattias Göransson, chefredaktör på Magasinet Filter, samt Maria Trägårdh, biträdande redaktionschef på Aftonbladet. Jonas Bonnier är ordförande i Stora Journalistprisets jury.

Stora Journalistpriset grundades 1966 och delas ut av Bonnier AB.Dela sidan: