Dela sidan:

Facebook fortsätter att utveckla sitt kommersiella erbjudande i en rasande takt. Den senaste uppdateringen innebär att de utökar sin palett av möjligheter för videoannonsering. Framöver kommer de att erbjuda annonser "in-stream", (det vill säga pre-roll, mid-rol and post-roll) men även "in–article" (Från början i Instant Articles).

De senare kommer att synas mellan stycken i texten och dra igång när minst hälften av pixlarna syns på mottagarens skärm. 

Genom Facebooks annonsverktyg Audience Network erbjuder de annonsörer att synas med sina reklamfilmer på så väl Facebook och Instragram som externa plattformar. Till en början är mediehus som USA Today, Mashable och Daily Mail med på tåget.

Facebook kommer alltså hjälpa dessa innehållsleverantörer att sälja reklam i anslutning till deras videos och artiklar för att därigenom öka möjligheterna att tjäna pengar på räckvidden. Hur intäktsfördelningen kommer att se ut är oklart, men Facebook använder sedan tidigare en 30/70-split för sina Instant Articles.

Här visar de hur de nya annonsformaten ser ut: Dela sidan: