Dela sidan:

Helsingborgs Dagblad ägdes av tidningsfamiljerna Ander och Sommelius under bolaget Pukslagaren, innan Bonnier och Sydsvenskan fick tidningen till skänks med klausulen att ägarfamiljerna fick behålla kassan. Pengarna, 260 miljoner kronor, lyfte man innan affären genomförts. 

LÄS MER: Beviset: HD-ägare plockade ut 260 miljoner

Men efter affären återstod 60 miljoner kronor samt redaktionshuset och tryckeribyggnaden i Helsingborg. Planen var redan då att sälja fastigheten och avveckla bolaget Pukslagaren. Försäljningen landade i slutet av 2015 på 50 miljoner kronor, enligt uppgifter från nyhetstjänsten Rapidus som hänvisar till Sören Sommelius

I årsredovisningen för 2015 framgår det nu att avvecklingen är i full gång, eftersom familjerna för några veckor sedan plockade ut 80 miljoner kronor i utdelning, rapporterar Rapidus. Kvar i Pukslaget finns fem miljoner kronor men ingen verksamhet. 

Familjen Ander äger NWT-koncernen och dess 14 dagstidningar, bland andra Nya Wermlands-Tidningen.Dela sidan: