Dela sidan:

Ikea har släppt en tillfällig kollektion med titeln "Glödande", med kontorsmaterial, mattor, shoppingpåsar, porslin och kundar designat av den belgiske modedesignern Walter van Beirendonck.

Den som vill kan ladda hem ritningar till figurerna som pryder produkterna för utskrift i 3D – vilket eventuellt kan vara ett första steg in i framtidens Ikea. Henrik Most Nielsen, kreativ ledare på Ikea, leker nämligen med tanken på att det kan bli framtiden för delar till Ikeas möbler – något som privatpersoner redan börjat experimentera med.
– I takt med att allt fler har tillgång till 3D-skrivare och tekniken blir mer demokratisk så kan man tänka sig en framtid där vem som helst kan skriva ut delar till sina möbler. Det är kittlande att tänka på vilka möjligheter och utmaningar som det här kan innebära för oss längre fram, säger han i en kommentar.Dela sidan: