Dela sidan:

Gefle Dagblad har suttit i lokalerna i Gävle sedan starten av tidningen i april 1895. Huset har dock blivit gammalt och lokalerna måste anpassas om GD ska kunna sitta kvar.

– Det är såklart trist att sätta punkt för en tradition. Lokalerna har betydelse för historien men inte för uppdraget, som är journalistiken. Samtidigt ska man komma ihåg att detta är ett inriktningsbeslut och att det ännu inte är hundra procent klart vad som kommer att hända, säger Anna Gullberg, chefredaktör på Gefle Dagblad, till GD.se.

Det var tidigare planerat att Arbetarbladet skulle flytta in i GD-huset. Nu letar Mittmedias styrelse hyreslokaler till både GD och Arbetsbladet.

– Det som ändrats sedan tidigare beslut är att vår verksamhet har krympt, vi har inte samma behov av stora lokaler som tidigare och vi måste vara mer flexibla över tid i lokalutnyttjandet, säger Krister Jönsson, styrelseordförande i Mittmedia Förvaltnings AB.Dela sidan: