Dela sidan:

Expressens edition i Sydsverige, Kvällsposten, har fått en ny chefredaktör. Rollen intas av Katrin Säfström, somvarit chefredaktör på Folket i Eskilstuna, tidningschef för Länstidningen i Södertälje och nu senast alltså tidningschef för Nerikes Allehanda.
– Det känns roligt att få vara med i den starka utveckling som Expressen visar nu, digitalt och nyhetsmässigt. Jag hoppas tillföra det jag brinner för: lokal journalistik, viljan att beröra och vara först på nyheter, säger hon i en kommentar.

Sedan starten 1948 har endast män varit chefredaktör för Kvällsposten. Katrin Säfström är därmed första kvinnan på tjänsten. Det nya jobbet innebär även att ingå i Expressens styrelse. Thomas Mattsson:
– Katrin Säfström har en gedigen publicistisk erfarenhet och när Expressen nyligen utsågs till Årets dagstidning var vi imponerade över Nerikes Allehanda, som hon hade lett till en välförtjänt nominering. Katrin kommer att bidra till att utveckla Kvällsposten, Sydsveriges största kvällstidning, och vara värdefull i Expressens ledningsarbete.Dela sidan: