Dela sidan:

Mittmedia har prioriterat en jämställd redaktion och bland annat lagt krutet på kvinnliga sportjournalister. 5 av 9 som anställts till Mittmedias sportredaktion sedan starten är kvinnor. Det är likaså 12 av årets 17 sommarvikarier på redaktionen. 
– Vi vill få till en förändring på riktigt, säger sportchef Mattias Wallström i en kommentar. 

Tidigare SVT-profilen Cecilia Edström är nyhetschef på sporten och i höst väntas man anställa ännu fler kvinnor till sportredaktionen. 
– Vi har jobbat hårt för att få till denna satsning på kvinnliga sportjournalister och vi är väldigt glada att vårt arbete har gett resultat. Att rubba den skeva könsbalansen är en del i det. Med dessa nya medarbetare får vi också in en ny kompetens som gör att vi kan bredda och spetsa vår journalistik ännu mer, säger Mattias Wallström.Dela sidan: