Dela sidan:

Elefanter kommer att vara utrotningshotade inom tio år, enligt den svenska ideella organisationen The Perfect World Foundation. Anledningen är tjuvjakten på betar – som därför måste upphöra, enligt organisationen. 

Man startar nu en kampanj för att uppmärksamma elefantens eventuella öde, baserat på en spaning i sociala medier. Många elefantemojis saknar nämligen betar. Genom att få ít-jättar att ändra sina emojis hoppas The Perfect World Foundation få upp frågan på agendan. 
– Vi tycker det är viktigt att de emojis människor använder över hela världen på daglig basis visar en bild av elefanter med betarna där de hör hemma. Den illegala handeln med elfenben dödar fyra elefanter varje timme. Vi hoppas att vår #tuskemoji-kampanj kommer att göra människor medvetna om att ifall vi inte agerar nu, kommer nästa generationer endast kunna se elefanter i filmer eller läsa om dem i böcker, säger Lars Jacobsson, medgrundare av Perfect World Foundation i en kommentar. 

Man arrangerar dessutom en namninsamling där allmänheten kan ge sitt stöd. Kampanjen stöds av naturfotografen och författaren Shannon Wild, fotografen Andy Brandy Casagrande och artisten Charles Summer. Dela sidan: