Dela sidan:

Skribenten Bawar Ismail har jobbat för Göteborgs-Posten, Upsala Nya Tidning och nu senast som ledarskribent för Expressen. Nu tar han samma tjänst på Gefle Dagblad, som ägs av koncernen Mittmedia. 
– Det ska bli jättekul att börja skriva ledare för GD. Det är en tidning som verkligen visat att lokala granskningar kan få nationell uppmärksamhet, exempelvis genom granskningen av Gävle moské. Det var ett viktigt avslöjande i en tid då extrema ideologier lockar unga människor till krig och terror, säger Bawar Ismail i en kommentar. 

Anna Gullberg, chefredaktör och ansvarig utgivare på Gefle Dagblad, beskriver det nya tillskottet som "en av landets vassaste unga skribenter". 

Anders Rönmark, opinionschef i MittMedia:
– MittMedia är en koncern som satsar på opinionsjournalistiken och vi är så klart väldigt glada över att Bawar Ismail börjar arbeta för oss. Med Bawar och Sakine Madon, som tillträder som politisk redaktör på VLT den 1 september, får vi in nya kompetenser i ledarskribentsgruppen som gör att vi kan fortsätta att stärka vår opinionsjournalistik inte bara lokalt och regionalt, utan även nationellt.

Bawar Ismail tillträder tjänsten 29 augusti. Dela sidan: