Dela sidan:

– Det är med ödmjukhet, stolthet och glädje som jag tar mig an uppdraget att axla Torgny Segerstedts mantel. Hans omtalade motstånd mot Hitler och den svenska censuren tjänar än idag som inspiration för alla som värnar demokrati och pressfrihe, säger Terje Carlsson i en kommentar. 

Han ska nu ansvara för Göteborgs Handels- och Sjöfartstidning, vars nyutgåva utkommer i samband med årets bokmässa i Göteborg, med skribenter som Hans Blix, Alexandra Pascalidou, Per Jönsson och Bengt Göransson.
– Min ambition är att leda ett lag av entusiastiska kollegor som tillsammans kan göra GHT anno 2016 till en läsvärd och uppskattad papperstidning. Just nu arbetar vi för fullt med att skapa en snygg och modern tidning fylld av intressanta reportage och initierade krönikor, fortsätter Terje Carlsson. 

Ägare av tidningen och ansvarig utgivare är Dennis Töllborg, professor i rättsvetenskap.Dela sidan: