Dela sidan:

Mediebolaget Hallpressen omfattar 300 anställda på tidningar som Jönköpings-Posten, Smålänningen och Värnamo Nyheter. Under våren har man aviserat sparkrav på 20 miljoner kronor, bland annat för att möta framtidens digitala utmaningar, enligt facktidningen Journalisten

Det är fortfarande inte klart exakt hur sparkravet kommer att påverka tidningarna, men nu har man utsett vilka som ska leda koncernen under den pressade perioden. Herman Nikolic har anställts som redaktionschef på Hallpressen efter nio år på NA. Hans nya perspektiv kompletteras samtidig med Marie Johansson Flyckt som har jobbat i 22 år inom koncernen. Hon tar nu rollen som ansvarig utgivare för bolagets samtliga titlar.
– Det gör vi för att vi dels står inför en stor förändring rent arbetsmässigt i den redaktionella verksamheten, med den digitala utmaningen som fokus och en anpassning efter det. Nu vill vi ge Herman fullt fokus på den digitala kompetensutvecklingen i organisationen, säger vd Mats Tidstrand till Journalisten.

– Samtidigt har Marie ett uppdrag att säkerställa våra publicistiska värderingar och prioriteringar, fortsätter han. 

Sparpaketet kommer att innebära redaktionella nedskärningar. 
– 20 miljoner går inte att uppnå utan att det får effekter på bemanningen, så är det naturligtvis, säger Mats Tidstrand.

– Precis som alla andra mediehus har vi en mycket dominerande del av våra intäktsströmmar från print, att vårda våra printintäkter är också förutsättningen för digital utveckling.Dela sidan: