Dela sidan:

Sedan tidigare står det klart att Max öppnar en helt vegetarisk fullskalig restaurang på Göteborgsfestivalen Way Out West. Tillsamman med Acne lanserar man nu en kampanj där användare får logga in med sitt Spotifybibliotek, varpå en analys görs av hur vegetarisk din musiksmak är. Det vill säga hur många av musikerna i ditt bibliotek som officiellt är vegetarianer. 

Är man inte nöjd med sitt resultat så har man oändligt många chanser att kvotera in fler vegetarianer i musikbiblioteket och göra testet igen. De som är mest angelägna alternativt har "grönast" musiksmak har chans att vinna biljetter till Way Out West. 
– Det pratas ofta om att göra klimatsmarta val när det kommer till matvanor, men hur ser våra musikvanor ut? Hur grön är egentligen vår musiksmak?­ Med testet vill vi på ett lättsamt och kreativt sätt hjälpa människor att upptäcka båda nya och bortglömda artister ur ett klimatsmart perspektiv, ­säger Kristoffer Stenqvist, digitalansvarig på Max i en kommentar.

Kraftwerk, Jay­Z och Emmylou Harris är några exempel på artister som är vego. Dela sidan: