Dela sidan:

Det är Sveriges Annonsörer som med hjälp av undersökningsföretaget Novyus har frågat svenskarna på vilken kanal de helst vill se OS-spelen i Rio.

En majoritet vill se spelen i public service. Varannan svensk, 51 procent, svarar att de helst följer OS i sommar i SVT1. Tvåa kommer TV4 med sju procent, följt av SVT2, tre procent och TV4 Sport, två procent. Var femte svensk, 21 procent, säger dock att de inte tänker följa OS.

– SVT1 står sig stark och är framförallt populär bland män och nästan sex av tio män säger sig vilja följa spelen i kanalen, säger Tero Marjamäki, pressansvarig på Sveriges Annonsörer, i en kommentar.

LÄS MER: Viasats sommar-OS sänds i virtual reality
LÄS MER: SVT saknar ackreditering - får rapportera från av OS utsidan i Rio

SVT sände OS fram till 2014, då sändningsrättigheterna övertogs av MTG. Per Nunstedt, sportchef Viasat, sade igår till Resumé att MTG har slagit bort all kritik och visat att de har klarat av att sända spelen.

Totalt har 1023 intervjuer genomförts under perioden 26 maj – 1 juni 2016.

Från vilken av följande kanaler vill du helst följa OS i sommar?

SVT1 51 %
TV4 7 %
SVT2 3 %
TV4 Sport 2 %
Eurosport 1 %
TV3 1 %
Viasat Sport 1 %
Kanal 11 0 %
Kanal 9 0 %
TV10 0 %
Kanal5 0 %
Sjuan 0 %
TV12 0 %
TV6 0 %
TV8 0 %Dela sidan: