Dela sidan:

I april 2015 stod det klart att Bauer Media Group köper SBS Discovery Radio, med radiokanaler som Mix Megapol, Rockklassiker och Vinyl. Verksamheten bytte då namn till Bauer Media Group Sverige.

Bolaget har även en finsk verksamhet med varumärken som Radio Nova, Radio Iskelmä och Kiss. Nu har Bauers finska vd Leena Puntila beslutat sig för att lämna sin tjänst. Hon kommer att vara konsult på heltid för Bauer och behålla sitt uppdrag som ordförande för branschorganisationen Radiomedia.

Staffan Rosell, vd för Bauer Media i Sverige, tar över vd-posten även i Finland.

– Staffan Rosell är en mycket erfaren och framgångsrik ledare och är väl insatt i den finska radiomarknaden. Tillsammans med vårt team kommer han att säkerställa att verksamheten fortsätter att utvecklas starkt, säger Paul Keenan, vd Bauer Media Nordics och Storbritannien, i en kommentar.

I Finland har Bauer cirka tre miljoner lyssnare i veckan.Dela sidan: