Dela sidan:

Kit ägs idag till 67 procent av Bonnier via Bonnier Growth Media och övriga delar av grundarna Peder Bonnier, Robert Brännström och Fredrik Strömberg.

Nu skriver Breakit.se att Kit vid två tillfällen, senast i maj i år, har erbjudit de anställda att köpa optioner i bolaget.

– Det här är ett verktyg i att skapa ett företag där folk känner ett långsiktigt engagemang. Det är möjligt att det är ovanligt i traditionella mediebolag att erbjuda optioner, men vi ser oss också som ett produkt- och teknikbolag och där är det mer vanligt, säger vd Peder Bonnier till Breakit.

Enligt Peder Bonnier har totalt 20 av de anställda valt att köpa optioner till ett pris av 62 kronor. De anställda har rätt att omvandla optionerna till aktier i bolaget i maj 2019, till en kurs av 670 kronor per aktie. Om Kit stiger i värde innebär det en bra affär för de anställda.

Om ingen nyemission sker i Kit innan maj 2019, innebär det att Bonnier delar med sig av cirka tre procent av Kit.

Bland de som valt att teckna optioner finns exempelvis försäljningschefen Sami Abidi, featurechefen Linda Öhrn Lernström, utvecklaren Christoffer Larsson och marknadschefen Jonna Ekman.Dela sidan: