Dela sidan:

Den populära stadsfestivalen Way Out West går av stapeln i Göteborg idag och bjuder på artister som Zara Larsson The Libertines och Morrissey.

Spotify har varit musikpartner till Way out West sedan 2012 och testar varje år nya digitala lösningar på festivalen. 2015 släppte man till exempel en festivalapp, där användarna fick personliga artistrekommendationer.

I år genomför musikjätten flera marknadsföringsinsatser. De började redan igår med ett så kallat ”Hack Out West” – ett musikhackaton där utvecklare, designers och musiker möts under två dagar för att tävla om att ta fram musikrelaterade tjänster. Vinnaren presenteras på festivalen idag.

LÄS MER: Sofie Grant: ”Det är alltid full fart”

En nyhet är bland annat Snapchat-takeover av kända artister. Redan på Bråvalla kunde besökarna följa Zara Larsson och Icona Pop backstage.

”På Way Out West låter vi två nya artister ge fansen backstage-access, nämligen Little Jinder och Yung Lean. Via Snapchatkontot Spotifysweden får man följa med artisterna före, under och efter respektive konsert och ta del av exklusivt behind-the-scenes material som man annars som festivalbesökare inte får se. Artisterna tar över kontot under fredagskvällen!” meddelar Spotify i en kommentar till Resumé.

LÄS MER: Hon rattar Spotifys varumärke i Norden
LÄS MER: Så stora är Spotifys lobbyinsatser i USA

Spotify kommer dessutom att kunna lyssna på personliga intervjuer med artister som Dua Lipa och Daniel Adams-Ray via en särskild Spotifylista. Intervjuerna görs på plats och läggs upp löpande.

– Festivaler ger en fantastisk möjlighet till att upptäcka musik och hitta nya favoriter. Oavsett om man är på plats i Göteborg eller inte hoppas vi kunna erbjuda musikfans möjlighet att ta del av musiken, artisterna och stämningen, säger Sofie Grant, nordisk kommunikationschef på Spotify.

Årets Way out West line-up hittar du här.Dela sidan: