Dela sidan:

Tidigare i veckan meddelade discovery Networks Sweden att Sami Vikback slutar som intäktsdirektör på koncernen. Nu står det klart att han blivit värvad av konkurrenten Bonnier Broadcasting. Där blir han chef för hela den finska reklam-tv-verksamheten. 
– Det är med stolthet vi välkomnar Sami Vikback och övriga nyrekryteringar till MTV:s ledningsgrupp och till Bonnier Broadcasting. Jag är övertygad om att vår nya organisation och vd Jarkko Nordlunds team ytterligare kommer att förstärka MTV:s unika och marknadsledande position i Finland, kommenterar Casten Almqvist, affärsområdeschef för Bonnier Broadcasting och styrelseordförande för MTV.

Sami Vikback har tidigare erfarenhet från den finska tv-marknaden från tiden som vd på SBS TV Finland. 
– MTV är Finlands främsta och en av Europas äldsta tv-kanaler, med en lång tradition av att ge finska tittare högkvalitativa program inom både nyheter och underhållning. Att få vara med på den resa som MTV nu gör, att vända affären till vinst och att accelerera den digitala transformation, känns verkligen både superspännande och utmanande, säger han om sitt nya jobb.

Parallelt har Johannes Leppänen rekryterats som chef för betal-tv i Finland. Nya på MTV är även av Manne Tiensuu, tidigare på Nets Group och Finnair, och ekonomidirektör Marina Ruohonen, tidigare på Avarn Security/G4S och Canal Digital.

I ledningsgruppen finns också marknads- och kommunikationsdirektör Jere Teutari, innehållsdirektör Marko Karvo, teknikdirektör Risto Koivula och strategidirektör Anna-Reetta Kangasmaa.Dela sidan: