Dela sidan:

I intervjuer med Resumé i samband med Thomas Peterssohn avgång berättade både han och styrelseordförande Jan Friedman att styrelsen är intresserade av nya samarbeten och affärer med den avgående vd:n. 
– Ja, det är ett initiativ från styrelsen att inleda en sådan diskussion och vi får se vad det betyder. I övrigt vill jag inte kommentera det, sa Thomas Peterssohn då.

Nu har Jan Friedman konkretiserat vilken typ av samarbeten det kan röra sig om i Sveriges Radios Medierna. Nämligen bli delägare i ett helt nytt bolag som ska sälja tekniska system till såväl andra medieföretag som Mittmedia – eftersom koncernens uppgift inte är att "vara ett mjukvaruföretag". 
– Vi har hittat ett gemensamt uppdrag som jag uppfattar att han tycker är väldigt intressant. Det kan innebära att vi bolagiserar en viss del av vår verksamhet som handlar om att sälja digitala tjänster till andra mediebolag. Vårt uppdrag är ju att syssla med egen utgivning – inte att sälja kod till andra, säger han i intervjun. 

Det kan komma att innebära att Mittmedia-bolagen Reacher och Tweakit läggs i en ny bolagskropp. Dela sidan: