Dela sidan:

Polisen tvingar kvinna ta av hijab – här är bilden som engagerar...
I flera franska städer har man infört ett förbud mot plagget burkini, en heltäckande baddräkt som en del muslimska kvinnor väljer att bära. Ett foto från en strand i Nice illustrerar tydligt vad förbudet verkligen innebär. Kvinnan – som inte heller bär en burkini, utan en hijab – ligger och vilar på stranden när fullt beväpnade poliser hotar med pepparspray och tvingar henne att klä av sig. Bilden används flitigt i medier och har väckt stor uppståendelse världen över. 

...Facebook tar bort Gardells inlägg om bilden
En av de som blivit upprörd av bilden är komikern Jonas Gardell, som i en Facebookpost skrev att  "Män vill tvinga kvinnor ta på sig kläder. Män vill tvinga kvinnor ta av sig kläder. Enda gemensamma nämnaren: Män vill tvinga kvinnor" tillsammans med en av bilderna från händelsen. Men Facebook har valt att ta bort inlägget, som fått omkring 30 000 liks och nått två miljoner personer, för att den inte följer plattformens gemenskapsregler. 

Jonas Gardells pr-ansvariga, Helena Iles, har kommenterat händelsen i Aftonbladet
– Det konstiga i detta är att den här bilden har figurerat överallt under dagen på flera andra ställen. Jag tycker inte att Facebook har varit konsekventa i detta fallet.

Alice Bah Kuhnke: Lika viktigt med lokal journalistik som polis
Kulturministern har redan tackat ja till Mittmedias inbjudan till samtal, i ett svar till Gefle Dagblads chefredaktör Anna Gullberg. Under onsdagen publicerade hon även ett svar i DN riktat till koncernens styrelseordförande Jan Friedman, som tidigare skrivit ett (som tidigare mediechefen Jan Sherman beskriver det) "tiggarbrev" till Alice Bah Kuhnke

I texten konstaterar Kulturministern vad man redan gör för att underlätta driften av lokaljournalistik, bland annat att reklamskatten faktiskt ska avvecklas 2017, precis som Jan Friedman hoppas på. Hon förklarar samtidigt hur viktig mediekoncernens produkt är: "För mig är det lika självklart att det ska finnas en lokal journalist som att det ska finns en lokal polis".

Nils Funcke: Bokmässan borde backa om Nya Tider
Efter stor kritikerstorm beslutade Bokmässan att porta högerextrema tidningen Nya Tider från mässan. Under onsdagen konstaterade vd Maria Källsson att man ska ägna en extra programpunkt åt att diskutera det egna agerandet i frågan. Nu uppmanar yttrandefrihetsexperten Nils Funcke i GP Bokmässan till att återigen ändra sig i frågan eftersom man nu inte praktiserar yttrandefrihet. 

Playad rekryterar från Expressen
Johan Roswall, tidigare senior account manager på Expressen, tar nu rollen som creative manager/key account manager på Playad media group – ett nätverk för video-annonsering. 
– Jag hoppas att jag med min mångåriga erfarenhet inom mediebranschen ska kunna bidra med mina kunskaper inom media och försäljning, säger han i en pressrelease.Dela sidan: