Dela sidan:

Planeto grundadesi Malmö 2009 och affärsidén är att hjälpa företag med frågesporter och gamification. Tre år senare köpte Bonnier Publications, med säte i Köpenhamn, in sig i företaget och så sent som förra sommaren blev de helägare.

Ett år senare köper Planetos grundare Martin Walfisz tillbaka företaget. Syftet är att "ännu tydligare satsa på gamification som marknadskanal för varumärken". 

I samband med affären kliver Sara Sterner in som vd och Michael Freudenthal blir styrelseordförande. Ett viktigt uppdrag blir att ta in nytt kapital. 
– Michael Freudenthal kan bolagets historia och har en gedigen spelbakgrund. Tillsammans med vår nya vd Sara Sterner, som har en bakgrund inom kommunikation och kommersiella tjänster, kommer de att vidareutveckla vår plattform till att bli en ny typ av global mediekanal för varumärken, säger Martin Walfisz i ett pressmeddelande.Dela sidan: