Dela sidan:

I dag abbonerar över fyra miljoner svenskarpå en betaltjänst för onlinevideo. En tredjedel av Sveriges befolkning 9-99 år har tillgång till film- och tv-tjänsten Netflix i hemmet. Netflix befäster därmed positionen som den dominerande betaltjänsten för onlinevideo på den svenska marknaden.

I en ny undersökning från MMS framkom att nästan hälften, 47 procent, av 9-99-åringarna har tillgång till en abonnemangstjänst för streamad tv eller film i sina hem. Det är en ökning med 380 000 personer jämfört med motsvarande kvartal förra året.

– Vi ser att tillgången till SVOD-tjänster fortsätter att öka stadigt, men inte i samma snabba takt som under etableringsfasen, säger MMS vd Magnus Anshelm i ett pressmeddelande.

Undantag är tjänsterna HBO Nordic och C More som vuxit med nästan 50 procent jämfört med Q2 2015.
Dela sidan: