Dela sidan:

Närmast kommer Daniel Skog från jobbet som kommunikationsstrateg på Malmö stad. Sedan i våras är hans fru Karolina Skog miljöminister i Stefan Löfvens regering, varför flyttlasset gått till Stockholm. Nu börjar han alltså jobbet som hållbarhetskonsult hos pr-byrån Westander. 
– Daniel Skog har mångårig praktisk erfarenhet av hållbarhetskommunikation och han kommer att vara en stor tillgång för våra uppdragsgivare, säger Hanna Berheim, enhetschef på Westander i en kommentar.

Själv ser han fram emot sitt nya jobb:
– Jag tror mycket på kommunikation. Fler borde använda det som verktyg. Många företag borde kunna kommunicera mycket mer av sitt hållbarhetsarbete än vad som görs i dag. Därför känns det kul att ge sig in i branschen, säger han.

Den eventuella intressekonflikten som kan uppstå mellan hans nya jobb och hustruns har Daniel Skog adresserat. 
– Westander arbetar mycket med lobbying på miljö -och klimatområdet. Men jag kommer inte att åta mig några sådana uppdrag mot miljödepartementet och miljöministern.

Pratar ni mycket jobb därhemma, och kommer det i så fall att påverkas av detta?
– Det handlar om gott omdöme och förnuft. Att inte blanda samman rollerna.Dela sidan: