Dela sidan:

Duon Claes Dafgård och Nareg Mardirossian rekryterades i fjol från Moderaterna till Miltton Labs. Där fick de titlarna head of development och head of UX. Under året har de deltagit i flertal projekt varav det mest omtalade förmodligen är appen "Mingla" som lanserdes i Almedalen i somras. 

Nu har de valt att istället starta Nordic Bytes som är en "tech-produktionsbyrå". 
– Under vårt första halvår tog vi fram ett antal prototyper åt Miltton Labs för internt bruk som presterade bra. Någonstans där väcktes tanken om att ha en renodlad byrå som specialiserar sig på att hjälpa kunder att utifrån en idé eller ett behov hitta ett framgångsrikt koncept och addera användarvänlig design och den senaste tekniken, säger Nareg Mardirossian i en kommentar.

Huvudspåret för verksamheten är att bygga digitala prototyper, men även färdiga appar, webbsidor och digitala system.
– Vi älskar ny teknik och utöver våra kunder utforskar vi möjligheterna med VR och AR som snart kommer att ta en markant större plats på den digitala marknaden. En tech-produktionsbyrå är helt rätt i tiden med ett Stockholm som kokar av digitala startups, säger Nareg Mardirossian.

Nordic Bytes kommer att fortsätta samarbeta med Miltton Labs. 
– Nareg och Claes är grymma. Vi fortsätter att utveckla Mingla tillsammans, med sikte på fortsatt lansering under Slush i Finland, säger Martin Borgs, innovationschef på Miltton Labs.


Dela sidan: