Dela sidan:

Twitter satsar på video
De senaste veckorna har varit ett antiklimax för Twitter. Intresset för att köpa mikrobloggen med rasande aktie har minskat och nu ska bolaget ha bytt strategi för att ta sig an framtiden. Framöver kommer man att lägga större krut på livevideo, det uppger källor till Bloomberg. Twitter har tidigare laborerat med video i form av sändningar av fotbollsmatcher och politiska debatter. Ägarna ska enligt Bloomberg överväga att sälja vissa delar av verksamheten, oklart vilka. 

Clinton släpper bot för Trump-citat
Hillary Clintons kampanjstab har tagit fram en så kallad bot för Facebook Messenger (ett program som man kan interagera med via chatt) med namnet Literally Trump. Boten skickar ut några av de mest kontroversiella saker som presidentkandidaten Donald Trump någonsin har sagt. Boten har tagits fram i samarbete med organisationen SS+K och tanken med den är primärt att nå yngre väljare. Bland annat kräver boten att användaren svarar på meddelanden den skickar, annars hotas man med sparken. Det skriver The Verge

Stoppade dagstidningen i Ungern får EU att rasa
På måndagen kom beskedet att utgivningen av den ungerska regeringskritiska tidningen Nepszabadsag stoppas, kort tid efter att den köpts upp av ett bolag med nära kopplingar till Viktor Orbáns högerparti Fidesz. Företaget hävdar att tidningen går med förlust, men journalister och aktivister menar att det i själva verket är ett sätt att tysta oppositionella röster i landet.
– Frågor har väckts om skälet till stoppet. Vi följer det väldigt nära, och är väldigt bekymrade, säger en talesperson för EU-kommissionen om händelsen, enligt AFP

Sportikonerna kritiserar SVT:s dokumentär
Thomas Wassberg och Frank Andersson är kritiska kring sportdokumentärserien "56:orna":s format och vinkling.
– Jag skötte min träning mer än de framhåller här, säger Frank Andersson till Expressen

Facebook för jobbet lanseras
Facebook har i dag över 1,7 miljarder användare i månaden. Sedan några år tillbaka har vissa företag förbjudit sina anställda att använda det sociala mediet på arbetstid. Det vill it-jätten ändra på. Jobbverktyget skiljer sig från vanliga Facebook i det att den ska fungera som en kommunikationsplattform för anställda. Med sitt låga pris och funktioner spår kännare att tjänsten kan konkurrera ut aktörer såsom slack. Det skriver AdWeek 

Sämre tittarsiffror för andra tv-debatten
Donald Trump och Hillary Clintons direktsända andra debatt på måndagskvällen hade 66,5 miljoner tv-tittare. Det är en kraftig minskning från den första debatten som slog rekord med 84 miljoner tittare. Debatten är ändå den tredje mest sedda i USA:s historia, skriver RecodeDela sidan: