Dela sidan:

I maj 2015 presenterade Spotifys vd Daniel Ek bolagets satsning på rörlig bild. Samarbeten med en rad mediehus och andra innehållsskapare hade tecknats. Bland dessa fanns BBC, ESPN, Vice, Comedy Central och TED. Här i Sverige handlade det om Sveriges Radio, SBS Discovery, Aftonbladet och Expressen.
– Vi ser det som ett massivt språng framåt för Spotify, sa Daniel Ek på den livesända dragningen. 

Men satsningen verkar ha kommit av sig. Techsajten Breakit har granskat vad som hänt med partneravtalen och funnit att flera av dem löpt ut utan förlängning. Vice Medias talesperson säger till Breakits reporter:
– Spotify har stängt ned hela tjänsten, så jag tror att det är där du hittar dina svar.

Även Aftonbladet har slutat distribuera sitt innehåll till Spotifys användare. 

Inga klara besked lämnas från Spotify gällade status för satsningen på rörlig bild. 
"Vi är helt dedikerade till både video- och podcast innehåll, samtidigt som vi hela tiden utforskar nya möjligheter för våra användare. Vi har även en hel del egenproducerat material som finns tillgängligt just nu. Vi arbetar dessutom tillsammans med flera icke musikrelaterade innehållspartners för att ta fram och leverera innehåll till vår tjänst. Då är det naturligt att vissa partners kan tänkas att bytas ut under resans gång" säger de i en kommentar till Breakit. 

En orsak till att videosatsningen lagts i malpåse handlar enligt sajtens källor om att tittarna uteblivit. En annan faktor kan vara den förestående börsnoteringen, inför vilken de inte vill öka sina utgifter.Dela sidan: