Dela sidan:

Chefredaktörsgruppen i Mittmedia har bestämt sig för att starta Mittmedias granskningsgrupp. I den kommer undersökande reportrar från samtliga titlar och regioner att ingå.

– Vår målsättning är att bli Sveriges största grävande redaktion. Mittmedia har 28 dagstidningstitlar, och täcker en stor del av Sverige med kvalificerad lokaljournalistik. Genom ökat grävsamarbete kommer vi att bli ännu vassare, säger Anna Gullberg, chefredaktör Gefle Dagblad i ett pressmeddelande.

– När Mittmedia under hösten och vintern går in i vår stora satsning på betalt innehåll så är det viktigt att vi kan erbjuda ännu större mängder kvalificerad journalistik. Satsningen på detta reporternätverk, där vi också kan lära av varandra, är ett led i det. I början av nästa år hoppas vi vara igång med den första publiceringen, säger Anna Gullberg en ytterligare kommentar.

Ambitionen med satsningen är att tillvarata den kunskap som finns lokalt, och omsätta den i större granskningar. Viljan är att flera regioner samtidigt ska kunna få utväxling i form av fördjupning och avslöjanden.

Granskningsgruppen  kommer också att få i uppdrag att föra ut den specialkunskap om metoder för undersökande journalistik som de får genom projektet.Dela sidan: