Dela sidan:

Numer ligger Edit som en undersajt till svt.se, med ett helt annat utseende än tidigare.

Anledningen till att sajten har skrotats är att SVT märkt att det är främst i SVT Play som trafiken finns.

– Edit ska vara tv och rörligt material, det är huvudverksamheten. Vi har haft stor framgång med Edit och successivt byggt ut närvaron i SVT Play mer och mer. Främst har trafiken från sociala medier gått till SVT Play, vilket gjort att behovet av sajten som fristående har minskat. Utifrån det har vi dragit slutsatsen att Edit ska finnas i samma form som andra programsajter på svt.se, säger Martin Vårdstedt, tf. programchef för kultur och samhälle, till Resumé.

Vad kostade den ursprungliga sajten att ta fram?
– Det går vi inte ut med.

Hur påverkas redaktionen av förändringen?
– Inte alls. Det är ingen som helst förändring i verksamheten. Ett 15-tal personer jobbar med Edit i dag, en normalstor redaktion med tanke på att de gör en halvtimmes talkshow i veckan och producerar annat material, säger Martin Vårdstedt, och tillägger:

– Vi är enormt stolta över att det rörliga materialet når en enorm publik, vi har en räckvidd på upp till en miljon.

När Edit.se lanserades beskrevs den som en interaktiv nätplattform för populärkultur och samhälle. Läsaren skulle kunna ta del av aktuella frågor, bloggare, texter, webbtv och "det bästa från SVT". I dag har programsidan en mer informativ karaktär.

LÄS MER: Premiär för SVT:s nya mötesplats för unga

Initialt pekade kritiker på att projektet, som ju finasierades med licenspengar, direkt konkurrerade med kommersiella aktörer som Nöjesguiden. Det uppstod en debatt om att Edit.se skulle anmälas för förhandsprövning, men det skedde inte.

En förhandsprövning är alltså inte anledningen till att Edit.se skrotas.

LÄS MER: SVT svarar på kritiken mot Edit
LÄS MER: Jan Helin om Edit: "Får nästan panik"Dela sidan: