Dela sidan:

– Det ska skava, annars får det vara. 
Nystartade Cherry Cobra Films, som består av de regissörerna Nathalie Hallman och Johanna Nyberg, kommer att erbjuda ett retroinspirerat manér. De beskriver inspirationen som "1950-, 60- och 70-talets melodramatiska hår, make-up och styling, tokig scenografi och rika miljöer. Det visuella förpackas på ett pastischartat sätt, men alltid med en modern twist i en cinematisk, narrativ berättelse".
– Cherry Cobra är som den bästa och värsta buffén du kan föreställa dig, på samma gång. Vi blandar hej vilt referenser från italiensk 70-talsskräck, porr, Americana, standup, modefilm och konst. Lite som Brakfesten, men det ska vara omöjligt att bli proppmätt, säger Nathalie Hallman i ett pressmeddelande.

Regiduon träffades på Beckmans där de utbildade sig till art directors. Vid sidan av utbildningen har de där de producerat film för nattklubbskoncept, regisserat musikvideos samt arbetat som regiassistenter. Nu slår de alltså sina påsar ihop. 
– Nostalgi är den mest effektiva vägen in i någons hjärta, säger Johanna. Om vi kan förmedla igenkänning – oavsett om det framkallar fascination, obehag, garv eller äckel – vill vi införa något lite "off" i det igenkännbara för att utmana mottagarens trygghetszon.Dela sidan: