Dela sidan:

Tora Heckscher har en lång bakgrund inom tv-branschen där hon arbetat i över 20 år, bland annat som programchef på TV400 och exekutiv producent på TV4. 2013 lämnade hon media för att bli pressekreterare på Socialdemokraterna.

Men karriären inom politiken blev kortvarig. Nu har Tora Heckscher värvats till den nyinrättade rollen som underhållningschef på Discovery Networks Sweden. Hon kommer ingå i programorganisationen och rapportera till programdirektören Axel Eriksson.

– Tora är en superkompetent, respekterad och erfaren tv-makare som brinner för underhållning. Vi är väldigt glada att hälsa henne välkommen till vår programavdelning och till vår kanalportfölj med flera av Sveriges starkaste tv-profiler och underhållningsvarumärken, säger Axel Eriksson, programdirektör för Discovery Networks Sweden.

Tora Heckscher ser fram emot att jobba på Kanal 5 där flera av hennes favoritprofiler finns.

– Jag har den senaste månaden knarkat D-play på nätterna och flera gånger skrattat så jag väckt min dotter, säger hon.

Discovery har, likt TV4 och MTG, satsat på flera egna produktioner inför 2016 och 2017. Nya är till exempel Wahlgrens värld och Wild Things Sverige. Till nästa år görs en komedisatsning tillsammans med Peter Magnusson och Christine Meltzer.Dela sidan: