Dela sidan:

Lyssnar man på jullåten kan man få intrycket att Malena Ernman inte bryr sig om julen i sig, utan bara vill ha klapparna själv.  Men när hon i refrängen sjunger att det är paketen som är viktigast, syftar hon inte på inslagna kläder, inredningsdetaljer eller verktyg, utan på Unicefs livräddande julklappar. Kampanjen är utformad av Unicef huvudbyrå Forsman & Bodenfors.

–Året har kantats av konflikter och katastrofer, och miljontals barn är i akut behov av hjälp. I vår gåvoshop på unicef.se kan man köpa katastrofpaket, vaccin, nötkräm och många andra saker som barnen behöver för att överleva", säger Andreas Eriksson, kommunikationschef på UNICEF Sverige.

Det har också spelats in en musikvideo till jullåten där Malena uttrycker sin kärlek för paket på olika sätt.

– Vi är glada över att Malena Ernman, en artist med stort engagemang, vill ställa upp och framföra vårt budskap i en av våra viktigaste kampanjer. I år vill vi att man köper extra många julklappar som kan rädda barns liv., säger Andreas Eriksson.

Videon finns tillgänglig på nätet och nedkortade versioner visas även på tv. Låten, som heter "Allt jag bryr mig om i jul", finns också på Spotify.Dela sidan: