Dela sidan:

I dag är det premiär för Speeks – en app som kan göra alla till kommentatorer. Bakom Speeks står entreprenören Anton Ahlin och digitalbyrån Oakwood, som redan från starten fått investering av det digitala mediehuset Splay. Enligt Breakit pumpar de initialt in 800 000 kronor i projektet, samt lånar ut några av sina influencers till en lanseringsserie på Youtube. 

En förebild till Speeks är givetvis Felix "PewDiePie" Kjellberg som byggt upp sin enorma följarskara genom att kommentera spelvideos. Tjänsten använder Youtubes API för att strömma video. Det innebär att den ursprungliga Youtube-videon får både visningar och annonsintäkter.
– Speeks tar det till nästa nivå och skapar en ny arena för alla som älskar att kommentera videoklipp. I framtiden tror jag att vi kommer få se Speeks-stjärnor, precis som det finns YouTube- och Instagram-stjärnor idag, kommenterar Vigor Sörman, vd och grundare av Splay.

Speeksplanerar nästa finansieringsrunda i början av 2017.Dela sidan: