Jon Åsberg avgick som chefredaktör för Affärsvärlden i juli förra året i samband med Talentums omorganisation. Nu blir han vikarierande ekonomiredaktör på den Ax:son Johnson-ägda tidningen. Det skriver Dagens Opinion.

Han kommer att fortsätta jobba för Handelsbankens tv-kanal EFN. Fokus tappade sin profilerade ekonomireporter Anders Billing förra sommaren då han rekryterades som gruppchef till Ekot i Sveriges Radio.


– Det ska bli kul. Det är ett nytt gäng som tar över Fokus och det finns all förutsättningar för att det ska bli bra, säger Jon Åsberg till Dagens Opinion och fortsätter:

– Jag ska även hjälpa till med att bygga upp en långsiktig ekonomibevakning. Så jag har ett tudelat uppdrag.

Det nya uppdraget för Fokus innebär att Jon Åsberg inte längre kommer att skriva för Affärsvärlden.