Dela sidan:

Ulf Karlsson, som tidigare varit förbundskapten för friidrottslandslaget, kom med det uppmärksammade uttalandet vid ett föreningsmöte i april.

– Zlatan gick upp tio kilo på ett halvår i Juventus. Jag tror att han var dopad. Det står för mig, sa Karlsson då enligt NWT.

Utspelet blev en riksnyhet – och snappades upp av Zlatan Ibrahimovic själv. Hans advokater ansåg att orden kunde klassas som grovt förtal och lämnade därför in en stämningsansökan till Värmlands tingsrätt.

Rättegången hölls i december – och nu har domen kommit: Ulf Karlsson fälls för grovt förtal och ska betala 60 dagsböter 400 kronor – 24 000 kronor.

Zlatan Ibrahimovic har tidigare krävt att Karlsson ska betala hans rättegångskostnader, vilka enligt uppgift uppgick till drygt 170 000 kronor.
Nu slår domen fast att vardera parter ska stå för sina rättegångskostnader.

Fotbollsstjärnan förlorar också målet när det kommer till den kommentar som Ulf Karlsson ska ha gett NWT:s journalist Per Mårtensson efter föreningsmötet i april. Endast uttalandet som Ulf Karlsson gjorde från scenen fälls han för.

Under rättegången försökte försvarsadvokaten Johan Eriksson få målet att handla om tryckfrihetsbrott i stället för förtal då kommentaren hade förekommit i en tidning. En strategi som alltså visade sig framgångsrik.Dela sidan: