Dela sidan:

Resumé berättade i förra veckan om Happy Socks nya huvudkontor i Stockholm. Det är ett pampigt hus i Lärkstan på Östermalm i Stockholm, och passande nog har den gula fasaden fått samma klassiska mönster som strumporna.
– Vi är enormt glada över att vara här i vårt egna "Happy house". Vi ville göra det i bästa Happy Socks-manér och därför var det kul att använda prickarna. Extra roligt är att huset ligger i ett ambassadörsområde, så vi ville skapa vår egna ambassad där alla är välkomna in i vår värld, säger Nor Toma, pr-ansvarig på Happy Socks.

LÄS MER: Happy Socks nya kontor ser ut som strumporna

Men alla är inte lika förtjusta. I förra veckan lämnades en anmälan om olovlig omfärgning av fasad in till Stadsbyggnadskontoret. Happy Socks har inte ansökt om bygglov varken för prickarna på fasaden eller den stora färgglada flaggan. Och det krävs, enligt Stockholm Stads bedömning. 

Happy Socks meddelar nu att prickarna aldrig var tänkta att sitta kvar på huset för alltid. 
– Det är bara klisterlappar som enkelt som kan tas bort. Vi har inte sett det som permanent lösning utan ett sätt att inviga huset, säger Nor Toma.

Happy Socks säger sig inte känna till anmälan som kommit in till Stadsbyggnadskontoret. Deras uppfattning är att den prickiga fasaden har fått ett varmt mottagande.
– Det är ett kul inslag i miljön och vi har fått superfin respons, säger hon.Dela sidan: