Dela sidan:

SVT:s programdirektör Jan Helin är väl bekant med Karin Magnusson från Aftonbladet. Där gjorde hon karriär som kulturchef och debattchef, och har de senaste åren varit med och byggt upp Aftonbladet TV. Med start efter sommaren kommer SVT att göra om sitt morgonprogram, och värvar därför henne som en av programledarna.
– Karin Magnusson är en drömrekrytering. Hon har en oerhört bred journalistisk kompetens och har dessutom redan profilerat sig som vass programledare i tv-formatet. Hon kommer att bidra med energi, tempo och kompetens till vårt nya morgonprogram, säger Ulf Johansson, programchef på SVT Nyheter, till den egna sajten.

Karin Magnusson har tidigare varit programledare och producent på Sveriges Radios P1 och P3 samt programledare för SVT:s Kulturnyheterna. Om att lämna Aftonbladet säger hon:
– Det är en innovativ, hungrig och bussig miljö som jag älskat att arbeta i under de drygt åtta år som jag har varit anställd. De sista årens arbete med Aftonbladet TV har varit ren och skär glädje, vi har ritat om kartan för hur modern online tv ska se ut och vad den ska leverera. Att jag går vidare nu har bara att göra med att jag fått en möjlighet att göra skillnad i ett för mig nytt sammanhang. Det är en utmaning jag inte kan tacka nej till, säger Karin Magnusson till bloggen Aftonbladet Inifrån.


Dela sidan: