Richard Björlin har en internationell karriär bakom sig med både ett förlutet på MPC i London liksom Digital Domain i Los Angeles och var under ett flertal år vd för Acne Production där han var med och etablerade bolaget i Los Angele, London och Tyskland.

Martin Werner, en av Bacons grundare och regissörer kommentarer rekryteringen:

 Sverige är en viktig och central marknad i Skandinavien. Både vad angår kreativt arbete liksom talang utveckling. Ylva Axell har arbetat hårt och framgångsrikt för att ge våra regissörer ett hem för deras professionella arbete och nu tar Richard vid, som med sin mångåriga erfarenhet av filmproduktion liksom att driva internationellt verksamma bolag, kommer ge Bacon den tyngd och kapacitet vi ser att man måste besitta för att kunna leda vår typ av verksamhet.


Richard Björlin säger i ett uttalande:

– Jag ser väldigt mycket fram emot att bli en del av den stora Bacon familjen och därigenom få tillfälle att arbeta med alla talangfulla personer som jag, sedan länge, har följt och beundrar. Vår bransch står inför en hel del nya roliga och utmanande sätt att berätta historier på och Bacon känns optimalt positionerad för att möta denna spännande framtid.

Richard Björlin tillträdde sin nya tjänst den 9 januari och Ylva Axell arbetar vidare inom bolaget fram tills slutet av samma månad.